Kitartás, lassan a végéhez érünk…

Villámbejegyzés… Baromi sok érdekes és fontos konklúziója lesz ennek az elmúlt hétvégének (is). A China-exchange-banweekend után talán ez volt idén a második legnagyobb szervezett támadás a Bitcoin hálózat ellen. Nem mondom, hogy a hétvégén nem voltak zavarodott pillanataim és azt sem kamuznám be, hogy nem csekkoltam minden lehetséges pillanatban az árfolyamokat, de összességében epic jó időzítés volt erre a hétvégére elvonulni a világtól és a homokba dugni a fejem, majd várni, hogy elüljön a shitstorm… A mélyen szántó konklúziókat egyelőre megtartom magamnak, különösen mivel ez most még csak a támadás első fele volt, amit alig 3 nap múlva fog követni a következő (ál-rebellis bányászok létrehozzák a 2x chaint, hogy beindítsák a chain death spiralt és az SPV wallet poisoninget), de már pislákol a fény az alagút végén, addig is egy kellemes hangulatkép a Paralelní Polis/Bitcoin Coffeeből:

Kávé, virágok és a #HODL poster alatt töltött regeneráló bő egy óra elég is volt arra, hogy az egyszeri ember is lerázza magáról ezt a sok negatív energiát, majd a koffeinnal átitatott világos pörkölésű aromaködben érje el a saját zen pillanatát…

Te hogy vészelted át a hétvégét? Hasonlóképpen #Hodlben seggelted végig az “It’s a flippening, Bícash is da new king!” órákat; esetleg a triviálist megjátszva degeszre kerested magad; vagy belecsúsztál a pánikba és most éppen a sebeidet nyalogatod? Esetleg simán nem érdekelt az egész, hiszen távol tartod magad a Bitcoin állatkerttől?

Bookmark the permalink.

82 Comments

  1. Hogyan vészeltem át? Tegnap reggel örültem, mert BCH-ban voltam, így láttam szép egyenlegeket a Krakenen, majd sok bénázás után ma reggel kevesebb pénzem van, mint vasárnap hajnalban. Szóval én vagyok az egyetlen ember, aki nem hogy nyert, de még veszített is a BCH pump-dump-on! xD

    Tanulság: Ott kell hagyni a 3.14csába a Krakent, mert nincs semmi támogatás a normális trade-hez (trailing stop, stop loss). Persze ezt mondom már hónapok óta, de azóta is ott sz*patom magam. :rolleyes:

  2. Sziasztok! Azt hiszem te jártál a legjobban Csaba, hogy kimaradtál ebből az egész cirkuszból. Én személy szerint arra jutottam, hogy átváltottam mindenem Ripple-be. Az persze evidens, hogy a lehető legrosszabb pillanatban, de ez már az én karmámhoz tartozik:-) Kivárom hogy leüljön a bonyodalom… aztán ha már stabilnak látom a BTC-t megint, akkor (ha kis bukóval is) visszaveszem. Azt észre vettem, hogy a difficulty a BTC láncon mintha csökkent volna… lehet átnyargalt pár bányász.

    • Azt mondják, 2018 a Ripple éve lesz. Minden esetre nem árt majd néhány coint bedobni a sublótba és #HODL-olni. 😉

    • Ripple? “…the big banks and financial institutions are now lining up to use this crypto. Already, 75 of the world’s biggest banks have partnered with it. That includes UBS – one of the world’s largest banks… as well as Bank of America, Barclay’s, and Santander. …40% of Japanese banks just signed a deal with this crypto. They’re gearing up for the first large-scale commercial launch.They didn’t give an exact launch date. All they said was that it would happen in the fall of this year.”

  3. Totálisan bepánikoltam és már küldtem is fel a kedvenc váltómra az otthoni walletból a BTC motyómat, hogy eladjam, de szerencsére a tranzakciók blokkolva voltak és csak 18 óra után érvényesítették, addigra a pánik elmúlt és már küldöm is vissza a motyót érintetlenül. 2000 forintba került csak ez a kaland (tranzakciós díj),

  4. Ha esetleg elkerülte volna a figyelmeteket: a BCH hashrate az elmúlt órákban sokkan nagyobra felszaladt, mint a BTC: https://fork.lol/pow/hashrate

  5. BTC HODL + BCH vétel. Nem adom el a BCH-t akkor sem, ha nullára megy az ára.
    Én nagyon sok sötét erőt érzek Roger Ver és Jihan Vu környezetében.
    A redditen írják, hogy Roger tízezer bitcoint adogat el USD-ért, hogy majd megint BCH-t vegyen. Annyi pénze és bányaereje van ezeknek, hogy bármire képesek.
    A marketingjük pedig kiváló.

    Ez nem egy sima pump and dump coin. Számomra egyértelművé vált, hogy hosszú távon itt marad. Most lefelé csorog, de a 300-400 dolláros szintekre már nem megy vissza. Van egy gyanúm, hogy a Litecoin fogja megszívni, mert annak a helyére lép.

    Vajon a mégis lezajlódó segwit2x miként fog hatni a BTC, BCH-ra?

  6. Sokat agyaltam, hogy felüljek-e a BTG szekérre, és még azt is láttam, hogy ha beszálltam volna hol szálltam volna ki. Megduplázhattam volna a zsetont…
    De! Én továbbra is osztom több álláspontod. Ebből az egyik, hogy 1 tetszőleges kriptopénz az ma is 1. A másik, hogy még mindig jobb valamit végignézni és nem nyerni rajta, mint bukni. Stabil piac mellett kereskedek és nyerni is szoktam, de ilyenkor, amikor “ismeretlen” kezek mozgatják a marionett bábut úgy gondolom túl nagy a bukási esély.

    Amit nem értek, de örülök neki, hogy az XMR jelentősen erősödött ebben a harcban.

  7. Nem mondom, hogy rezignált nyugalommal, de azért nyugton végigültem ezt a BCH balhét. Azért Csaba, majd mindenképp írd már meg kérlek, hogy mi volt ez az egész, mert számomra ez úgy jött, mint derült égből a villámcsapás. Odáig képben vagyok, hogy a Seg2x storno, de aztán ezzel a “BCH is not BTC” és a többi eseménylánccal nekem már fonalvesztés esete forog fenn…

    HODL!

  8. kerestem a BCH

  9. 350-ért vetten anno de 1000-nél kiszálltam:(

  10. Sikerült megduplázni a befektett tőkét, majd a mohóságom miatt és a remény szerint, hogy vasárnap is megérkezik a sárgáktól a durva pumpa a végére a növekedésből származó profit felét hagytam elszivárogni, én balga. Nem bánkódom, ígyis egy havi fizetést begurítottam, de azért na, végződhetett volna szebben is 🙂

    Viszont most húzom a fejem a parkettán, egész hétvégén bruttó 8 órát aludhattam, de egy ideig nem fogom elfelejteni ezt az egészet, óriási élmény volt az első perctől kezdve, nyílván az ideológiákat félretéve.

    Reggel az alsó támaszon úgy döntöttem sicc innen BCH, újra BTC-ben vagyok javarészt, úgyhogy munka után egy kiadós és főleg NYUGODT alvást tervezek. Remelem jól éreztétek magatokat a hétvégén 🙂

    • Nálam is pontról pontra ez zajlott le. Örüljünk hogy szépen jöttünk ki a dologból, valljuk be, nagy szerencsejáték volt ! 🙁

  11. Nagyon régóta olvasom a blogod és szeretem a cikkeid,de ez a PICSOGÁS amit az utóbbi időben művelsz a BCH kapcsán kezd rettentő idegesítő lenni. Leginkább azért mert magyar kryptovaluta véleményvezérként egy alapvető objektivitás elvárható lenne azon kívül hogy a core és blockstream propagandáját harsogod. De ha már letűzted a zászlód a BTC pártjára legalább támaszd alá a véleményed egy objektív és tényeken alapuló összehasonlító cikkel, hogy miért jobb a BTC és miért a BCH a sátán mint ahogy te beállítod.

    • Variance-tól vársz választ, de addig is íme egy cikk.
      Ki is valójában Roger Ver.

      https://medium.com/@WhalePanda/roger-ver-from-bitcoin-jesus-to-bitcoin-antichrist-69fc7a17c622

      Egy szebb világban már rég börtönben lenne.

      • Köszönöm de nem kell bemutasd nekem,2010 óta bitcoinozok. Az hogy a háttéremberek közül valaki szarházi nem magyarázat rá hogy miért a BCH a sátán. “Egy szebb világban” minden második politikus, rendőr, bíró, üzletember, államférfi és ICO kibocsátó börtönben lenne. De nem szebb világban élünk és ők irányítják az életünket úgyhogy mellőzzük az ideológiákat, és ragaszkodjunk az objektív, lehetőleg számokon alapuló tényekhez. Miért jobb a BTC mint a BCH?

        • “Egy szebb világban” minden második politikus, rendőr, bíró, üzletember, államférfi és ICO kibocsátó börtönben lenne.”

          Teljesen igazad van.

          A témával kapcsolatban nem akarlak meggyőzni, mivel jobban értesz hozzá, mint én. Így inkább a meglátásomat foglalom össze röviden, egyetlen technikai kérdést alátámasztva az emberi viselkedéssel:
          – 2 megás blokkra váltás, 8 megás blokkra váltás. Semmi értelme. Pillanatok alatt ismét tele lenne a blokk és a mempool megint kínlódna. Miért? Mert ahol olcsón van hely, azt kitöltik, kihasználják. Méghozzá pazarló módon.
          Most a segwit2x jó ötletnek tűnt volna, de hosszú távon nem megoldás. Pár hét, hónap és megint megtelik. Kitöltjük. Van hely? Olcsó az utalás? Akkor küldöm is azt, amit egyébként nem küldtem volna.
          Ennyi.

          Többet ehhez nem tudok hozzászólni, inkább meghagyom a szakmailag hozzáértőknek.

          • Minek gyorsabb internet mint az ADSL, azon is lehet böngészni, és a feleslegesen hatalmas sávszélességet úgyis csak cicás képekre és pornó letöltésre pazarolnák ami a hanyatló nyugat ópiuma.
            Ne egyszerüsítsük le ennyire ezt a kérdést kérlek.

          • Egyértelmű.
            De nem gondolod, hogy inkább előremutató fejlesztésekkel kellene gyorsítani, nem pedig egyre nagyobb blokkmérettel?
            Teljesen jogos, hogy most lassú. De amint írtam, a 2 megás blokk is megtelne
            hamar.
            Az más kérdés, hogy most egy 2x fork lehet, hogy bölcsebb döntés lett volna, időt adva a továbblépéshez.

    • Nem kell objektívnek lennem, ez egy privát blog, ahol a szubjektív véleményemet, érzéseimet, hangulatomat osztom meg. Ez az ország tele van crypto véleményvezérekkel, akik szűkebb körben naponta osztják is azt, én ezt szélesebb körben teszem, felvállalva a pofára esés lehetőségét.
      Az én véleményem egy mintavétel eredménye, amibe nem mellesleg bele tartozik Mo legnagyobb BCH fanjainak influence is.
      Miért “sátán” a bct?
      – nem sátán, de nem is valós piaci hatások alapján működik. Az Opus Nyrt sem sátán a BÉTen, ettől még gondolom hogy senki nem tekinti organikusnak a rallyt amit letolt az elmúlt hetekben…
      – a btc-re a bch egy countermove, ami a bányászok a saját kieső profitjuk miatt hoztak létre. A bányászok profirja az onchain txekből jön. Nekik a sidechain, layer2, ln komoly kiesés. Ezért éveken keresztül mérgezték a közösséget ez ellen. Persze a mérgezés kölcsönös.
      – végső soron ez csak a pénzről szól.
      – a bch minden rocketjumpjához egy nagyon durva btc világvége fud kapcsolódott.
      – a bch prominensek az elmúlt időszakban úgy csábítják át a civileket, hogy maguk ugyanúgy a btcben maradnak (lásd Ver, Wu tweetjét)
      – a bch immáron egy három hónapos, 2nd stronger crypto coin. Ehhez képest nem fejlődik a gitje, nem látok hatalmas üzleti bejelentéseket, befektetéseket és a network forgalma nyugalmi időben még a litecoint se éri el (value, tx count). Mégis mi is támasztja alá az árfolyamát mint a 0fee-s bithumb pump robotok. Mert ugye senki nem gondolja, hogy a hatalmas KrW volumen valós emberektől jön. Ilyen ez. Ha valahol közel nulla a fee, ott könnyen tudsz pumpolni, hiszen magadtól veszel. Az arbitrage robotok pedig szétszórják a piacon az árfolyamot.

      Most én kérdesek:
      – miért jó a bch? Nem miért jobb a btcnél, hanem önmagában objektíven miért jó? Miért ér meg nekem MOST minden coinja 1200-1500 dollárt???

      • Nyilván nem jó, a Bitcoin sem jó jelenlegi formájában.
        Súlyos lemaradásban vannak, a fejlesztésekkel. biztos jók lesznek az oldalláncok, csak az a probléma, hogy tegnapra kellene kész lennie.
        Nem annyira látszik a komoly fejlesztőmunka a btc-n, amit mindig kommunikálsz a blogon.
        Ne vedd sértésnek, mert amúgy tényleg sokra tartom személy szerint az írásaidat, de ezt mondjuk be kellene látni. Amíg a bányászok érdekeit tartják szem előtt, addig nem lesz itt fejlődés, csak amikor már használhatatlanná válik a rendszer. (És most már nagyon közel vagyunk ehez)
        A BCH pumpára tényleg nem szeretnék szót vesztegetni abban teljesen egyetértek.

      • Teljesen jó amit írsz, na de visszakérdeznék: Miért, a BTC miért ér meg neked 2 millió forintot MOST? Az egész “iparág” egy nagyon erős spekuláción alapszik. Ezzel tisztában van mindenki.

        • Azért mert store of value, azért mert commodity és mert van VALÓDI múltja és igazi jövője: rootstock, atomicswap, ln, layer2, sidechain, stb. Én egy olyan fejlesztő csapat aki a háborúzás mellett is ráér ALKOTNI. Lásd pl MAST, HTLC, stb. És persze tele vannak hibákkal, ott van theymos, az egész dragon den és a karaktergyilkosságok, ja meg fuj-fuj gmaxwell. De engettesség meg a védőbeszéd is: egyszer szóltam redditen egy oltári nagy hülyeséget segwit kapcsán, amire megkaptam a downvore tengert és egyedül maxwell vette a fáradtságot hogy elmagyarázza alaposan hogy mit neztem be. Tudom hogy ez egy pozitiv csepp az egymilliós negativ mellett, de ez az én szubjektív tapasztalatom. És igen én kajálom a bs shillt.

      • Azt kifelejtetted, hogy az egész történet elején jópofa módon tele lett fosva a mempool alacsony trx költségű tranzakciókkal, előkészítve a terepet a FUD hatására kitörő bankpánik eldugulásához. 🙂

        Utána a második szakaszban meg lehetett mutogatni, hogy nézzétek, bezzeg a mi láncunkon milyen költségen, átfutási idővel mennek az utalások, ERRŐL BESZÉLTEM, BMEG!!!

        Azok a balekok meg, akik nem figyeltek arra, hogy kiemelten magas tranzakciós költséget állítsanak be, majd utána 10 órán át végigélvezhették, ahogy a beragadt tőzsdére utalásuk előtt szépen elmegy a BCH vonat… Na ezek azok, aki rángó ideggörcsben szórták ki aztán 6000-es árfolyam alatt a BTC-jüket.

        • Nem felejtettem ki, de már számos alkalommal megkaptam a magamét már a “mempool spam”-miatt, mivel ami sokan spamnak gondolnak, az mások szerint csak “bs propaganda” és valójában teljesen normális az hogy egy congestion szituban felgyűlik majd 200k pending tx. Szóval etéren konkrét bizonyítékok hiányában tartózkodom.

          • Csak a Bitcoinnál normális. Más coinnál nem tapasztaltam még, hogy fél napot kell várni egy utalásra, azt meg főleg, hogy meg sem kapok egy adott utalást.
            Összességében a legnagyobb volume a leglassabb feldolgozóképességgel párosul.
            Az oldalláncok, és az atomic swap sem kuriózum az altok világában már. Nem kell szent grálnak tekinteni, ami a BTC kiváltsága.

          • Nem az volt a kérdés, hogy mi a BTC kiváltsága, hanem az, hogy miért ér meg nekem annyit amennyit éppen ér. Erre írtam az okokat, amiben teljesen jogosan szerepelhetnek olyan tényezők is, amik esetleg más altoknál is adottak. A felsorolt fejlesztések (beleértve a MAST-ot is) azt fogják megoldani, hogy drasztikusan csökkenjen az onchain terhelése a blockláncnak és a mikrotranzakciók nagy része offchain/sidechain/ln alapokon menjen. Nem ezek nincsennek még kész, de ezek valóban már a küszöbön vannak. A LN compatibility test a meglévő 3 implementáció között 80-90% körül van, a rootstock szintén bejelentette, hogy még év vége előtt elkezdi az éles szolgáltatást (fejlett smartcontract sidechainben implementálva). Megjegyzem pont a rootstock volt az, aki a nyáron még azt mondta, hogy “egyelőre megvárjuk az SW2X aktiválását és csak utána döntjük el, hogy melyik blockchain mellett tesszük le a voksunkat”.

          • https://i.imgur.com/h1Fap9e.jpg

            Azért ezekbe a hirtelen, nem sokkal a pumpa előtt megugró junk tranzakciókba (aminek a nagy része btw röhejes összeget vinne át, annyit se mint a trx fee), elég nehéz természetes piaci mozgást belelátni. 😛

  12. “.. alig 3 nap múlva fog követni a következő”???? -erről tudnál többet mondani?

    Szerencsére 18 óra kellett hogy a trezorból beérjen a bittrexre a btc, így már higgadtabban tudtam dönteni. Szerencsére az elmúlt hetekben végig ügyeltem arra hogy egálba legyen a btc és bcc egyenlegem, (és régebbi írásod kapcsán döntöttem így) így úgy stresszeltem magam agyon hogy közben rekord számokat mutatott a blockfolio. Tegnap végül kiszálltam ETH-ba, de nagyon gondolkozom a vissza szálláson…

  13. BTC vetel 5825$-ert fel pozicioval, a maradek penz tovabbi esesre fenntartva. BCH-tol tavol maradok, mert szerintem csak egy sima pump & dump. Ha tovabbra is tartjak ezt az arat januarban akkor talan beleveszek, de most nem.

  14. Sziasztok! Én nagyon amatőr vagyok, így a véleményetekre lennék kiváncsi. A hétvége magával ragadott és a BTC-et átváltottam BCH-ra, először remek ötlet volt, majd jött a sokk! Mit gondoltok van remény, hogy felkúszik az árfolyama?

  15. Realizáltam szép kis profitot a BCH pump-on, majd elkezdtem bányászni Bitcoin Gold-ot.

  16. “(ál-rebellis bányászok létrehozzák a 2x chaint, hogy beindítsák a chain death spiralt és az SPV wallet poisoninget)”

    Ezt honnan? Nem olvastam semmi hasonlót se.

    • Pedig ettől véres a twitter napok óta: https://bitcoin2x.org 30% hp-t birtokol saját bevallása szerint a soha korábban nem hallott “bitpico” nevű pool, akik végig csinálják a segwit2x aktiválást nov 16-tal. A bejelentésük:
      “We are carrying out the fork regardless as everything is set in motion. Backing down the difficulty right now is a strategy. Wonder why 30% network hash-rate disappeared? It’s ours; the miners that will continue what is set in motion… A handful of humans cannot stop what they have no control over…- Sent from my Space Ship”

      A story innentől könnyen megérthető. Ha a hétvégi bch akciót az sw2x után tudták volna eljátszani, akkor simán lehetett volna valódi crash. Csak itt a blogon 4-5en írták, hogy már elindították a btcjüket exchangere, de szerencsére a bedugulás miatt nem ért oda időbe. Most valszeg sokan hagyják exchangen a coinjaikat… nekik lesz a második felvonás nov 16-tal.

      • Ennek nagyon erős kamu szaga van. Főleg a 30% hash rate-nek, meg annak hogy egy pool amiről eddig nem is lehetett hallani megcsinálja a forkot.

        https://www.cryptocoinsnews.com/mysterious-group-bitpico-threatens-to-execute-segwit2x-hard-fork/

        • Kétségtelenül kamu szaga van, de annyi ilyen fura dolog történt itt az elmúlt hónapokban, hogy nehéz nem összeesküvést látni egy ilyen megmozdulásban. És természetesen egy percig sem gondolom, hogyha mégis ez valósággá válna, akkor ez valóban egy ezeddig nem létező pool lenne…

      • Az az érdekes ebben, hogy ezek a dolgok pont mindig időben úgy esnek, mint amit a TA elemzők már hetekkel hónapokkal előbb technikai alapon előre jeleznek.
        Néha olyan érzésem van, mintha az Core csapat és az ellenségek igazából egy nagy kottából játszanák az egész sztorit, egymásra fújva, de pontosan ügyelve arra, hogy most te következel, mert most a Bitcoinnak az tenne jót, ha lemenne 4950-re, és most FUD-ot kell csinálni, de jól fogsz járni vele, majd én jövök és felviszem 10e-ig, majd jön a sok új beszálló akivel te majd megint eljátszod a szokásosat.

        • Ha theory-craftolni kell, akkor szívesen előveszem a legbetegebb forgatókönyvet: “A hétvégi ralli miatt ugye felszaladt a BCH árfolyama 1200 USD körülre, viszont ennek köszönhetően a BCH diffje is felszaladt 522G-re, ahol most már ugye a korrekció miatt a DARI 3,35x-ös a BTC javára. Mi van akkor, ha ez az egész hétvégés story csak arról szólt, hogy a nagy halak szépen lassan visszamentsék a vagyonukat a BTC-be ráadásul komoly profittal és realizálva az 3 hónapos BCH miatti profit kiesést is. Mindezt azok után hogy rájöttek, hogy nem fog összejönni a hatalomátvétel. Eljön az eda switchoff hardfork néhány óra mulva, ami befailel, mire a bitcoin abc csapata szétteszi a kedvét, mondván: “ki gondolta volna h ez lesz?” Na, elég vad lett??? 🙂

  17. Sikerült duplázni, aztán eluralkodott rajtam a kapzsiság és bebuktam a profit nagy részét. Összességében annyit sikerült elérni, hogy szintrehoztam a bch és btg készletet és megmaradt a btc is, így nyugodtabban beülhetek a #HODL kép alá. Dunsztom sincs mi lesz ezután.

  18. Mi értelme van tologatni a pénzt egyik kriptopénzből a másikba? Itt a legtöbben 10.000-100.000$-ra várják a Bitcoint, akkor mit számít, hogy esik 20-30% rövidtávon, ha a tervek szerinte pár éven belül 10x ennyit fog érni?

    • Az az értelme, hogy addig is dolgozzon az a pénz. Így gyorsabban tudod növelni a tőkét, mintha csak ülsz rajta és várod az árfolyam növekedést.

      • Már ha sikerül eltalálni az árfolyammozgás irányát. Bár ha nem találod el akkor is dolgozik a pénzed, csak éppen ellened. 🙂

      • Ez lenne a lényege az aktívan menedzselt befektetési alapoknak is! Valószínű, hogy tíz év múlva ötször annyit fog érni a mcdonalds részvény, de mi lenne, ha közben “dolgozna a pénz”?
        És meg lehet nézni a statisztikákat, hogy tíz éves időtávon valami 5% veri meg a S&P500 átlagot.
        Nagy zseninek kell lenni, hogy többet hozzál aktív kereskedéssel, legalábbis a múlt alapján 🙂 A jövőt meg senki sem látja.

    • Konkrétan ha péntek vettél BTG-t, szombaton meg eladtad, akkor lazán háromszor-négyszer annyi pénzed lett hirtelen amin ülhetsz 🙂

  19. …mikor meg a bitcoin csúcsokat döntögetett akkor felerősödtek a “lufi” hangoztatások és a kipukkanást várják már, mikor beesik, ” lesz az még 15000$ is” 😀
    Őszintén szólva összehasonlíthatatlanul nyugodtabb lennék ha a pénzem ETH, XRP, DASH-be lenne, (Ezek szerintem lassabban , szerényebben hozzák a profitot, és viszonylag stabilak,)
    Amin gondolkozom is, ha egyszer kitudok szállni (megfelelő pluszban persze) a BCH/BTC-k ből.

  20. valami kapcsoló átfordult, zuhan a btc, erősödik a bch

  21. Apa, kezdődik.. kezdődik…:D
    Kérem kapcsolja kiii……..16-ig nem vártam számottevő emelkedést, itt már senki nem tud okos lenni.
    Fontolom a SNM-t is , hamár a Tisztelt kolléga áradozik róla 🙂

    • Ma lehetett 40%-ot keresni a BCH-val, ha valaki bírja a kockázatot és 13 óra körül bevásárolt belőle.

      • Utólag ilyenen filózni max. önsanyargatásra, vagy wannabe-zni jó. Egyiknek sincs sok értelme. Ha 2 éve raktad be a tétet, mára lehetett 1000%-ot nyerni (hasra csaptam). Ennek is épp ennyi értelme van. Ha kockázatnak hívod, akkor hazárdírozol, ha meg tudsz valamit, az ugye nem kockázat, csak azt éppen előre célszerű, nem utólag. 😉

      • Ahogy bukni is ha rosszul csinaltad. De az itt sosem opcio. 🙂

  22. Próbáltam higgadt maradni a hétvégén, de megizzasztott a dolog engem is. Végül is sikerült szerény 10%-ot csinálni, és most próbálom magam távoltartani a dologtól. Utánna elkezdtem azon gondolkozni, hogy vajon szerencsejátékfüggőség-e ez…? Másnak még nem jutott ez erről eszébe?

  23. Ti egyébként melyik kereskedő oldalt ajánljátok? 🙂

    • Ez engem is érdekelne, a Krakent ugyanis én is leírtam. Használhatatlan, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Bár nekem most pont szerencsém volt, mert amit szerettem volna, azt megcsinálta (igaz, a nagy roham előtt 1 nappal már beraktam a limit megbízásomat).
      Főleg olyan érdekelne, ahol fiat/crypto kereskedés is van SEPA utalással.

  24. Sziasztok!
    Elnézést, hogy ide pofátlankodok egy, a cikk témájához kevésbé illő kérdéssel, de mivel sok szakember leledzik eme blogon, ezért bátorkodom itt megkérdezni:
    Hogyan tudnám exchange-re beutalni a fork által megkapott BTG-met, illetve az azóta bányászottakat?
    Sajnos nem találtam működő SPV walletet hozzá, a hivatalos weboldalon lévőnek meg órákba telt még a fejlécek szinkronizálása is, a blockok sync-je pedig előreláthatólag 155 évet venne igénybe, tehát az sajnos felejtős.
    Köszönöm! 🙂

  25. Lesz akkor szerintetek tüzijáték még egyszer?:)

    • “Lesz akkor szerintetek tüzijáték még egyszer?”

      Nem tudom. Talán. Bármit kinézek belőlük.

      Engem ez nagyon megviselt. Amikor nyáron 1800 ig korrigált vissza a Bitcoin, fel se vettem. Élveztem a hullámvasutat, olvastam a híreket. Jó érzés volt követni az eseményeket. Tudtam, hogy jó helyen van a pénzem, hittem, bíztam benne.

      De most egy félelem kerített hatalmába.
      Nem az árfolyam esése zavart. Az már régóta nem zavar. Hanem a Bitcoin Cash nyomulása.
      Elvehetik tőlem a Bitcoint.
      Egy összehangolt, a teljes közösségre kiható támadás. A média számos területén. Egyidőben a Bitcoin árának korrigálásával, elkezdték pumpálni a BCH-t.
      Rémisztő volt.

      De még most is az. Nem tudom, mit tegyek. A BTC-t tartom, az a biztos.

      • Nyugalom és HODL. Nem lesz semmi baj.

      • Szerintem csak így élted meg, mert követed a friss bitcoin, bitcoin cash híreket. Én például észre sem vettem ezt a médiában lévő támadást 🙂

      • Sziasztok!
        Szerintetek van annak reális esélye, hogy a hétvégi történések megismétlődjenek, vagy esetleg még inkább elfajuljanak a dolgok (gondolok itt arra, hogy a chain death spiral “aktiválódjon” és esetleg a Btc elértéktelenedjen)?Én nem hiszem,hogy a Bch vagy más coin elfoglalhatná a bitcoin helyét. Az alapjaiban rázná meg a “cryptovilágot”. Úgyhogy én is tartom a Btc-t, és nem veszek egy kis Bch-t sem:)

        • Függetlenül a támadás jellegétől és összehangoltságától azért ne feledjük, hogy ez koránt sem lehetett volna ennyire “egyszerű”, ha nincs a propaganda mögött valós probléma, amire megpróbáltak rávilágítani. Szóval azért tetszik, nem tetszik, de a Bitcoin hálózat jócskán sérülékeny ami miatt megfelelő pillanatban bármikor elő lehet venni újra a támadást. Amíg ezek a sérülékenységek és hiányosságok (pl.on-chain skálázhatóság) nem oldódnak meg, addig balgaság homokba dugni a fejeket.

          • Így van. Ugyanakkor megnyugtató pár folyamat:
            https://fork.lol/
            Lecsendesedni látszik a bányászok ugrálása, amióta forkolták maguknak a nehézségi szabályozást.
            https://jochen-hoenicke.de/queue/#2d
            A mempool még mindig jócskán el van árasztva (első grafikon), de a tranzakciók dollár értéke egyre alacsonyabb (második grafikon).
            Jól gondolom ebből azt, hogy egyre többen utalgatnak és egyre kevesebbért?
            Vagy még mindig spammelik (alcsony költségen) a hálózatot?

  26. Túl nagy a csönd. Lesz ebből tényleg két nap múlva fork?

  27. mennek az oldalazgatások, bch nál főképp , amolyan vihar előtti csend, és szerintem nem negatív trend fog következni,
    “ebbül baj lesz, more” 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *